Terug naar overzicht

Welk kauwbot voor puppy

blog post image

Gezondheid

Voeding

Kluiven

Puppy’s hebben, onder meer door het wisselen van de tanden, een grote kauwbehoefte. Daarnaast worden er tijdens het kauwen gelukshormonen als endorfine en dopamine aangemaakt. Het is daarom verstandig je pup verschillende kauwsnacks aan te bieden. Maar welk kauwbot is geschikt voor een puppy? Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

Puppy leren kluiven

Het klinkt misschien wat gek, maar je moet je puppy leren kluiven. Begin daarom niet met een kauwbot voor een puppy, maar kies een zachtere gedroogde snack. Bij onze Friese Stabij pup zijn we gestart met gedroogde kippennekken. Dit is een makkelijke snack om op te kluiven en je kunt ze ook breken, waardoor je kleinere stukken aan de pup kunt geven. Vervolgens zijn wij overgegaan op de stukken gedroogde runderhuid en bullestaarten. Deze zijn al een stuk harder. Wanneer je ziet dat je pup ook hier netjes op kluift, kun je overgaan op een kauwbot voor je puppy.

Waarom een kauwbot voor puppy?

blog post media

Een gedroogde snack of kauwbot voor je puppy brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is kluiven goed voor het gebit en tandvlees van de pup. Tijdens het kluiven wordt er een stofje aangemaakt in het speeksel, waardoor tandplak oplost. Daarnaast worden er tijdens het kluiven gelukshormonen aangemaakt en krijgt de pup een moe en voldaan gevoel. Een gedroogde snack of kauwbot voor je puppy voorkomt ook dat er andere dingen gezocht worden om op te kauwen. De tafel- en stoelpoten, het bankstel of de tenen van de baas, bijvoorbeeld.

Verschillende kauwbotten uitproberen

Geen enkele pup is hetzelfde, dus als je aan het uitzoeken bent welk kauwbot voor jouw puppy geschikt is, probeer er dan gewoon verschillende uit. Sommige shops bieden ook voordelig kluifpakketten aan, zodat je goed kunt ‘testen’ wat jouw pup het lekkerst vindt. Selecteer de favorieten en wissel hiermee af. De favoriete gedroogde snack van je pup kennen is ook heel handig voor de benchtraining.

Gezond kauwbot voor puppy

Het aanbod kauwsnacks is enorm en je wilt natuurlijk een gezond kauwbot voor je pup. Een gezonde kauwsnack heeft geen toevoeging van kleurstoffen, geurstoffen of converseermiddelen. Het betreft een 100% natuurlijk product die op lage temperatuur gedroogd is. Controleer dit bij de aankoop van een kauwsnack voor je pup. Aan sommige snacks is van alles toegevoegd om het langer houdbaar, harder of mooier van vorm te maken. Wij zijn zelf erg tevreden met de gedroogde snacks van hondenshop.nl. Je vindt hier ook een puppy kluif pakket om je pup te leren kluiven en diverse kauwsnacks uit te kunnen proberen.

Kauwbot puppy - Arti's rating

Ben je benieuwd wat de favoriete kauwsnacks van onze Friese stabij Arti zijn? Bekijk dan Arti’s rating. Hier laten we weten welke producten ze heeft getest, wat haar ongezouten mening is en waar je de producten kunt kopen. Uiteraard is de kans groot dat dit voor jouw pup weer anders is, dus probeer zeker zelf verschillende producten uit.

Disclaimer: wij zijn slechts hondenliefhebbers en geen experts, we schrijven deze blogs vanuit onze eigen interesses en opgedane kennis uit andere bronnen.