Terug naar overzicht

Vetbed voor hond

blog post image

Slapen

Algemeen

Een vetbed voor de hond is zeer veelzijdig. Het kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan een zachte ondergrond voor de bench, een kleed voor in de werpkist of een lekkere plek voor jouw hond in de woonkamer of keuken. In dit artikel vertellen we je meer over de kenmerken en voordelen van een vetbed. Ook delen we onze ervaring met de vetbedden van onze hond Arti.

 

Wat is een vetbed?

Een vetbed is een multifunctioneel kleed met verschillende praktische eigenschappen. Het wat dikkere hondenkleed laat vocht door en isoleert tegen bodemkou. Dit maakt een vetbed zeer geschikt voor gebruik in onder andere werpkisten. Wij kozen voor de ‘Isovet’ vetbedden van Hondenshop.nl. Het voordeel van deze kleden is dat ze voorzien zijn van een antislip onderkant én ze zijn eenvoudig op maat te knippen. Zo knipten wij één medium Isovet bed over de lengte doormidden, om deze in de lage vensterbank te leggen. Ook liggen er nog twee vetbedden in andere ruimtes van het huis als kleedjes. En we gebruiken ook een Isovet bed als zachte ondergrond in onze bench. Met recht een veelzijdig kleed te noemen dus!

 

Toepassing van een vetbed voor hond

blog post media

Zoals hierboven al genoemd is een vetbed voor diverse doeleinden te gebruiken. Het is zeer geschikt als los kleed in huis, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de bench, auto of op de bank. En ook voor de werpkist is een vetbed zeer geschikt. Pasgeboren pups hebben veel baat bij de warmte van een vetbed. Uiteraard is het wel nodig ook een warmtelamp boven de werpkist te hangen. Doordat een vetbed vocht doorlaat, zal de bovenkant altijd droog en hygiënisch blijven. Dit is er belangrijk voor pasgeboren puppy’s.

 

Eerder schreven we over het kiezen van een geschikte puppy mand, maar je zou in plaats hiervan ook voor een vetbed kunnen kiezen. Onze hond Arti verkiest de Isovet bedden altijd boven haar mand. Andere honden vinden een mand met opstaande randen juist prettig. Probeer dus zeker uit om een zo fijn mogelijke plek voor jouw hond te creëren.

 

Benieuwd hoe onze hond Arti het Isovet bed van Hondenshop.nl beoordeelt?

 
Bekijk Arti’s rating

 

Onderhoud van een vetbed

Een vetbed absorbeert vocht, waardoor de bovenkant niet nat of vies aan zal voelen. Echter is het uiteraard wel belangrijk het kleed regelmatig te reinigen. Het Isovet bed dat wij gebruiken kan op 40 graden gewassen worden. Dat hebben we nu al enkele keren gedaan en de kwaliteit blijft goed. Het kleed mag niet in de droger, maar droogt snel aan het wasrek. Vuil kun je makkelijk verwijderen door met de stofzuiger over het vetbed te gaan. Of klop ‘m buiten even uit.

 

Welk vetbed voor hond kiezen?

Wij hebben enkel en een goede ervaring met het Isovet vetbed. Het is ideaal dat deze in de wasmachine kan. En door de antislip onderkant glijdt de hond niet uit. Ook knip je dit vetbed eenvoudig op het juiste formaat. Je hebt keuze uit diverse kleuren en patronen. Wij kozen voor de ‘Square Grey’, zoals de naam al doet vermoeden een geblokt grijs patroon. Maar in de shop vind je ook onder meer een Isovet bed met de Amerikaanse vlag, een vetbed met giraffepatroon en verschillende hondenpotenprints. Via onderstaande button kun je alle opties bekijken.

 

Shop jouw Isovet bed

 

Disclaimer: wij zijn slechts hondenliefhebbers en geen experts, we schrijven deze blogs vanuit onze eigen interesses en opgedane kennis uit andere bronnen.